חובת קריאת שמע בזמנה

שאלה:

נאמר לי פעם [אני מאמין שזה היה בצחוק] אבל מענין אותי אם באמת יש כזה היתר לחסידים להתפלל ממש לפני חצות וכן מה קורה עם אני קם מאוחר אחרי חצות מה צריך לעשות ואיך להשלים התפילה וכן אם יש לרבנים איזה מאמר בחיזוק זמן ק"ש וזמן תפילה אודה לכם מאוד

תשובה:

חלילה להפסיד זמן קריאת שמע ותפילה!!! מי שאינו קורא קריאת שמע בזמנה מבטל מצוה דאורייתא, אין שום הבדל ברמת חומרת הדין בין מי שלא קרא קריאת שמע בזמנה למי שלא שמע שופר בראש השנה או לא אכל מצה בליל הסדר! זה אמיתי לגמרי, אני מקווה שזה גם מספיק מחזק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראשית צריך הרבה לחזור על כך בתשובה ולהצטער מאוד, ולקבל לעתיד שלא לשוב לזה החטא עוד, ולגבי אותו יום, אם זה היה בשגגה אפשר לעשות תיקון חלקי בכך שמתפלל שמונה עשרה של מנחה פעמיים נשני לתשלומין, אבל אם זה היה במזיד ובשאט נפש, גם תיקון חלקי זה אינו קיים.