ריבית נמוכה מריבית הבנק

שאלה:

האם מותר לקחת ריבית מחברו שהיא פחות מהריבית שהוא עתיד לשלם אם יקח הלוואה דומה בבנק ?

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה בריבית אסורה. לא משנה כמה הריבית אפילו פחות משווה פרוטה אסור. הלוואה בריבית מהבנק מותר, כיון שלבנק יש היתר עסקה, ואין איסור הלוואה בריבית כאשר עורכים היתר עסקה. ולכן אם אתה רוצה לקחת הלוואה מחבר עליכם לערוך היתר עסקה, ואז וכל לקחת הלוואה ממנו, ובזה להינצל מאיסור ריבית.

בהצלחה.