תפילה לפני הנץ החמה או אחרי הנץ?

שאלה:

1. מה עדיף, לעשות את התיקון שבועות ואז להתפלל לפני הנץ או להתפלל במניין ב7 וחצי? 2. מה הדין אם החזן התחיל את העמידה 4-5 דק לפני הנץ? האם עדיף לחכות ולהתפלל יחיד?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני בודאי עדיף להתפלל ב7:30 ולא לפני הנץ החמה, במקרה כזה שהחזן פשוט הקדים בדקות ספורות, יתכן שכדאי פשוט להמתין לחזרת הש"ץ ולהתחיל איתו יחד, זה יהיה בהנץ החמה וגם יחשב במידה רבה תפילה במנין, כמבואר בסי' קט.