תספורת ביום שישי אחרי הצהריים

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: ספרית מגיעה לביתי לסדר את שערי לכבוד שבת קודש. מאד נוח לי שהיא מגיעה כשעתיים לפני שבת. מבחינתה זו עבודה. מבחינתי זו הכנה לכבוד שבת קודש. רציתי לשאול האם מותר לי לעשות זאת? פשוט עם כל ההכנות לשבת לא ככ נוח לי בבוקר או יום קודם אך אולי אסור לי להעסיק מישהי שעתיים לפני שבת. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

בתספורת כיון שניכר שזה לצורך שבת מותר גם אצל ספרית יהודיה שלוקחת שכר על עבודתה, גם אחרי שעת מנחה, כמבואר ברמ"א סי' רנא סעי' ב ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1