נגינה בפני קהל מעורב

שאלה:

ב"ה

שלום רב בתי בת ה- 16 מנגנת בויולה ומעוניינת להופיע בפני קהל מעורב. דעתי מאוד רעה בקשר לזה. אבל לפני כן רצוני לברר מה ההלכה של לנגן עם תזמורת חילונית ומול קהל מעורב?

תודה לכם ותבורכו !!

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין שום מקום לבחורה ששואפת ליראת שמים להופיע באירוע כזה. זה אירוע בעל אופי לגמרי לא צנוע ואסור להשתתף בו כלל. ועוד בתפקיד של מנגנת?! ודאי שלא. לגבי האופן בו עלייך לומר לה שלא להופיע שם אני משאיר לך, לעשות בחכמה ולא כ"הנחתה". אני מניח שהסיבה שהיא מעוניינת להופיע שם הוא כדי לקדם את עצמה בתחום, וזה עוד יותר מטריד, כי אם זה יצליח, כנראה שזו לא תהיה הופעה היחידה שלה, ואחריתה מי ישרנו.. צריכים להסביר לה שזה אסור, ואין ספק שהקב"ה שרואה את הקושי שלה והיא מתגברת מול הפיתוי והרצון – כובשת את יצרה, אין ספק שישלם לה על כך.

הרבה הצלחה ורוב נחת!