מסיבת רווקות שאינה לרוח היהדות

שאלה:

שלום לכבוד הרב. יש לי חברה טובה אוד שמתחתנת בעז"ה בקרוב, ואצלם נהוג הדבר 'מסיבת רווקות', כמובן שהיא מתכוונת לעשות מסיבה כזו, ויבואו עוד חברות. חשוב לי להזכיר שכולנו בנות דתיות מבתים דתיים, מבית ספר דתי. בגיל 18 פחות או יותר. אינני יודעת איך מסיבת רווקות מתנהלת, אבל אני יודעת שתהיה שתייה (חריפה) במקום, ותהיה מוזיקה שלא לרוחי, ועם כל זה המסיבה הולכת להיות במשך הלילה עד הבוקר. מסיבות שכאלה לא בנוהל אצלי, ואני מתרחקת מדברים כאלה, זה לא מושך אותי, ויש כמה בנות משם שגם בדעה כמו שלי. הבעיה היא שהחברה שלי מאוד רוצה שאהיה שם, ושנשמח אותה כל החברות יחד לפני החתונה, והיא חברה מאוד טובה שלי ואני מאוד רוצה לשמח אותה ולתת לה את ההרגשה שאני שם בשמחה שלה. לא נעים לי לא לבוא, כי אני יודעת שזה יפגע בה. השאלה היא, הקב"ה רוצה שאשמור על עצמי, זה בטוח, הוא לא רוצה שארד ברמה הרוחנית שלי ואכניס את עצמי למקום שהגבול הוא כל כך דק וקרוב, אבל מצד שני, עומדת פה חברה, והיא יכולה להיפגע לפני יום החתונה שלה, וזה מצווה שבין אדם לחברו. אני בדילמה, בבחירה בין העקרונות והאמונה שלי לבין אדם לחברו, אני לא יודעת מה הקב"ה היה רוצה שאעשה, אבל מה שבטוח הוא נותן לי בחירה. אני לא יודעת מה לבחור, אני לא רוצה לוותר על הקרונות שלי ומצד שני אני לא רוצה לפגוע בכלה שהיא חברה טובה שלי. הרב יכול לכוון אותי?

תשובה:

שלום וברכה

אני מאוד מעריך את הגדרים והסייגים שאת שמה לעצמך, זה מאוד חשוב, לדעתי את יכולה למצוא תירוץ מה עוד יש באותו ערב, שמחה משפחתית או צורך שתהיי בבית או במקום כלשהוא, ומותר לשקר בשביל זה, ואז מקסימום תקפצי לזמן קצר, מתוך השמחה, אדרבה, החברה תעריך את המאמץ… אבל חלילה לשבת במקום כזה שעות ארוכות…