התקן למניעת הריון ווסת

שאלה:

לכבוד הרב המשיב שלום רב ! אשתי בת 45+ הילד האחרון שלנו הוא בן ==, במשך השנים ילדה שבעה ילדים ועברה שתי הפלות, עד לפני כשנתיים היה לה במשך תקופה אולי כשנתיים התקן למניעת הריון [ אז זה היה בשל מצב נפשי] אך נאלצה להסירו בשל דימומים לאחר שהרופא חיווה דעתו שכנראה זה קשור להתקן, לאחר כמה חדשים נסינו לברר למה אינה נכנסת להריון, לאחר בדיקה הוברר שבשל גילה הסיכוי ליכנס להריון קלוש, רק אם תקבל זריקות מיוחדות אולי תיכנס להריון, דא עקא שהמחזורים שהיא מקבלת קשים מאוד עם כבדים[ שרופאה אמרה שיתכן שאלו הריונות שנופלים ולא מחזיקים בגלל הגיל], ומכיון שהיא אנמית המוגלובין שלה צונח גם ל8, וצריכה תמיד טיפולים בזריקות להעלאת הברזל, ובמצב של ברזל ירוד היא חלושה באופן לא רגיל לפעמים על סף התעלפויות וכמובן עצבנית,ולא אמשיך לתאר מה קורה עם הבית, הברירה שיש לנו זה לקחת התקן למניעת הריון שגם מונע את הווסת [ נדמה לי שנקרא מרינה], השאלה האם במצב זה נכון לקחת התקן זה הגם ששנינו מאוד חפצים בהריון, אשמח לקבל תשובה בהקדם כבר אינני יכול לראות את אשתי חודש אחרי חודש סובלת כ"כ תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לענ"ד לאור המתואר, תחשבו פעם נוספת אם כדאי לכם לנסות ולהמשיך להרות פסעם נוספת, או שלאור המצב כדאי לוותר, ולהניח לגיל לעשות את שלו, ובנתיים כמובן לקחת את המניעה שאתה מציין כאן, שיתן לכם קצת יותר מרווח לרוגע ולהחזיר את הזוגיות והשלווה בבית לתיקונו. כך תוכלו גם להשקיע בילדים החמודים שיש לכם לגדל. כמובן שזו החלטה שלכם. אבל אם אתה שואל את דעתי האישית. אני חושב שהיא די ברורה…