ברכת שהחיינו על כלים חדשים

שאלה:

שלום הרב, למה המנהג הוא לא לעשות ברכת שהיחיינו על כלים חדשים (וזה נגד השולחן ערוך…) ? מה הסברה ? תודה שלמה

תשובה:

המנהג הרווח היום שלא לברך על כלי בית וכדומה אפילו הם יקרים וחשובים, אלא רק על בגד חדש או פרי חדש, ראה ראה בן איש חי פ' ראה אות ה', כה"ח סי' רכג סק"כ, ויש שנהגו מחמת כן לברך על פרי חדש ולפטור את הכלי החדש, וזאת משום שברכה כזו על כלים חדשים לא הוזכרה בגמרא ובראשונים, והיא מנהג מאוחר יותר, וכיון שהיום דור של שפע ואין כל כך שמחה בכלי החדש עדיף להמנע. כמו כן, הדבר תלוי מאוד במצבו של הרוכש, אם נחשבת היא חשובה לו באופן מיוחד ועוד ספקות, אלא שכמובן המברך לא הפסיד, שכך היא סתימת דברי השולחן ערוך ושאר אחרונים בסימן רכג.