קבלה טובה

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב .שאלתי היא במשך כמה שנים נהגתי לשים בימי שישי בקופת רבי מאיר בעל הנס זיע"א 5 ש'ח ואני רוצה להפסיק את זה ורק ולשים בלי נדר צדקה מידי פעם בקופה ולאו דווקא סכום מסוים .שאלתי האם כדי להפסיק עלי לעשות התרה כלשהי .תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

אם זו היתה הנהגה קבועה שקיבלת אותה כהחלטה זה כבר בחשש נדר, אבל אם סתם בלי כל התחייבות ובלי כל רצון לנהוג משהו בקבע, סתם היה נראה לך נחמד ומתאים לשים כסף בצדקה לפני שבת, זה לא נדר.