לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם להתגרש מבעלי?

שאלה:

בס"ד שלום רב, אני חוזרת בתשובה כמעט 5 שנים, ונשואה כבר שנה וחצי לחוזר בתשובה שעם הזמן וישר יום אחרי לאחר החתונה התחיל לרדת מהדת לאט לאט, עד שהיום הוא כבר נהיה מסורתי והוא כל פעם אומר שהוא סובל בשבת ולפעמים מחלל אותו כי הוא אומר שהוא לא יעשה מצווה בצער, החברים הכי טובים שלו חילונים ומכל זה לא ידעתי לפני החתונה. היום יש לנו ילד בן חודש וחצי שיגדל לחיים ארוכים ולשלום בעזרת השם. עכשיו אקצר, מאז שראיתי שבעלי יורד לאט לאט מהדת הוא התחיל לזלזל בי ולא להעריך שום דבר ממה שאני עושה, חשוב לי לציין שאת כל עבודות הבית אני עושה לבד, וגם מגדלת את הילד לבד כמעט בלי שום עזרה ממנו או מהמשפחה שלי, וכל זה גם אחרי שעברתי לידה בניתוח קיסרי שהזדהם והתאשפזתי בבית החולים כמט חודש, הלידה הייתה מוקדמת בחודש השמיני, לכן גם הילד היה בפגייה כחודש בערך, אני עברתי דברים לו קלים. בנוסף לזה הוא מקלל אותי ואת המשפחה שלי, לדעתי התחתנתי עם מישהו אחר לגמרי, הוא פשוט איבד את הכבוד שלו כלפיי, למרות שאני כל הזמן מנסה לבוא לקראתו בהמון דברים ומנסה להשתנות עבורו כי יש הרבה דברים שהוא טוען שאני צריכה להשתנות בהם, ההשקפה שלי יותר דבקה בבורא עולם והוא לא בכיוון הזה בכלל, הוא כל הזמן יורד עליי שאני לא דתייה אמתית ושאני מקיימת מצוות כמו רובוט או מפחד, וזה ממש לא נכון, הוא נהיה ממש כמו חילוני בזמן האחרון, הוא נכנס לפייסבוק כל הזמן ולא שומר על העיניים בכלל, נשארו לו כמה מצוות שהוא עושה כמו שמירת נגיעה שמירת שבת ועוד… אבל את רוב המצוות ואפילו הבסיסיות (תפילים ו3 תפילות ביום) הוא כבר כמעט לא עושה, או לא מייחס אליהם חשיבות. השאלה שלי היא, האם במצב כזה שבעלי כל הזמן מזלזל בי, משפיל אותי, מקלל אותי, האם זאת סיבה מספיק טובה לגירושים? בהתחשב שיש לנו ילד משותף שהוא בכלל לא מטפל בו, רק שם אותו עליו ל2 דקות כמה פעמים בשבוע. ניסיתי להגיד לו שנלך לייעוץ זוגי והוא לא מוכן. הוא כל הזמן מאיים לגירושים, ואני ממש סובלת איתו ואני בטוחה שהוא לא אוהב אותי. האם בורא עולם דורש ממני להמשיך לכבד אותו, או להתגרש ממנו כמה שיותר מהר? אינני יודעת מה רצון השם ממני

תשובה:

קראתי בכאב את השאלה שלך, לא יהיה אחראי מצידי לייעץ לך בענין זה, רק בהיכרות אישית עם שיחות מעמיקות ניתן לגבש עמדה ודרכי פעולה, אבל ברור שהמצב הזה לא יכול להמשך, ועליך לדרוש ממנו ללכת לייעוץ נישואין רבני תורני באופן מידי, ובלי זה אין דרך להמשיך. אין לפחד מהאיומים שלו בגירושין, בלאו הכי הוא לא מקבל החלטה לפי הדרישה הזו שלך, אלא לפי מה שיהיה טוב לו, וחשוב שהוא יראה שגם לך יש קוים אדומים, רצונות וצרכים, זה הדבר היחיד שיכול לאזן אותו.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.