מראה כתם שהוא קטן מגריס

שאלה:

שלום רב ראיתי עכשיו כתם קטן, ובבדיקה קצרה ראיתי שיש עניין של גדול הכתם במידה והוא קטן מאוד כגריס אז אין צורך לשאול השאלה שלי היא כזו הכתם שלי הוא קטן יותר מכגריס והיה בצבע חום? האם זה בסדר שחזרתי לישון מבלי להפריד את המיטות ושאלה נוספת האם גודל גריס קובע גם לגבי צבע הכתם לדגומה : אדום או שחור תודה רבה

תשובה:

אם מדובר בכתם על הבגד וכדומה ולא בבדיקה פנימית, אכן כשהוא פחות מגריס אין שום איסור, כמובן אם קרובים כבר למחזור החכם עיניו בראשו וכדאי להזהר… צבע חום בדרך כלל אינו אוסר, אא"כ יש לו נטייה לאדמומית, בכל מקרה של ספק יש להראות לרב. כתם שחור בהגדרה ההלכתית שלו כמעט שאינו מצוי, בדרך כלל מדובר באדום שהשחיר מעט מחמת שהדם התיישן בגוף קודם שיצא.