ש"ץ – שינוי מנוסח התפילה וההגייה

שאלה:

בס"ד שלום וברכה ויישר כח, שאלתי- בן עדה תימנית המתפלל בנוסח בלדי שהוא שונה מהנוסח הספרדי, שמזמינים אותו לעלות שליח ציבור בבית כנסת ספרדי, האם יכול לשנות ממנהגו ולהתפלל בנוסח ספרדי וגם להגות המילים בהברה ספרדית? ואפילו שם הויה ב"ה שלפי מנהג תימן קריאתו בהגיה ספרדית זהו לשון חולין=אדונים שלי? בברכה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הוא ניגש חזן הוא חייב לעשות כמנהג המקום, למעט שם ה', שלדעת החזון איש אם אומרים זאת באופן הספרדי זה מתפרש כחול, כפי שציינת יפה. כמובן את מה שאומר בלחש יגיד כמנהג אבותיו. לכתחילה, כשאין לו חיוב לעלות לא יעשה זאת, כיון שהוא נאלץ בכך לשנות את ההגייה והנוסח, רק אם אין שם חזן אחר יעבור הוא לפני התיבה ובאופן הנ"ל.