נרות חג בשבועות

שאלה:

שלום לרבנים זוג שלא ישן בשבועות הוא בבית מדרש והיא בעזרת נשים האם שתדליק נר ביום טוב ואם כן עם ברכה?? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מדליקים, עיקר חיוב נר שבת וחג הוא בזמן הסעודה ובמקום בו אוכלים.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה אבל עם העיקר איפה שאוכלים למה עם אדם מתארח אצל חבר וחוזר לביתו צריך להדליק בביתו עם העיקר היכן שאוכלים לכאורה ידליק אצל חברו?

  2. ספרדים שלא מברכים על תוספת אורה, מעדיפים להדלקי במקום שינה בברכה מאשר במקום אכילה בלי ברכה [כי שם הרי כבר הדליקו], אבל ודאי יש חיוב הדלקה במקום אכילה והוא העיקר.