משיכה הפוכה

שאלה:

האם הקב"ה בורא בנ"א עם נטיות הפוכות ?
ז"א ,איש שהימשך לאיש וכן להפך ?
הרי כתוב בתורה על איסור זה .
אם הקב"ה הביא בן אדם כזה לעולם איך הוא יכלו לדרוש ממנו לשנות את כל הטבע שלו ?

תשובה:

שלום רב,

כתוב בתורה: "כי יצר לב האדם רע מנעוריו" האם לכן, אי אפשר לדרוש ממנו לקיים תרי"ג מצוות?! כי מטבעו הוא נוטה לרע?! זה בדיוק מה שנדרש מהאדם. לעמול ולהתגבר על יצרו, כדי לקיים את רצון הבורא. נכון, לא כל האנשים שווים, ישנם כאלה שבמצוות או עבירות מסויימות קל להם לשמור משום שהיצר שלהם בחלק הזה קטן מאד. וישנם כאלה שקשה להם הרבה יותר כפי שאתה מציג כאן. אבל כך זה גם בכל תחומי החיים ובכל המצוות. וכי לא ראית אדם שקשה לו מאד ללמוד, והאחר בדיוק להיפך. אפשר לעבור על הרבה מאד עבירות, ותשים לב שיש אנשים שקשה להם לשמור עליהם ויש כאלה שמאד קל להם. כך זה גם בדיוק בעבירות אלו. העובדה שיש להם משיכה לכך, אינה מתירה להם חלילה לעבור על איסורים, ובודאי גם לא שמה אותם כ"אנוסים", כל אדם שעובר עבירה זה מחמת היצר שהיה קשה לו להתגבר עליו, וכי זה ייחשב לאנוס? ודאי שלא!