מזוזה

שאלה:

מקלט בין שתי כניסות של בלוק
האם אני כדייר בכניסה אחת צריך לדאוג ולקבוע מזוזה גם בפתח היציאה לכניסה השניה שאין לי מפתח איליו?

תשובה:

אם הפתח הזה משמש את דיירי הכניסה השניה ולא זו שלך, אין לך קשר לפתח זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מבואר בגמ' מנחות לג במזוזתא דבי רבי שגם אנשים שאינם מתחייבים בחובבת המזוזה מועילים להגדיר את דרך הכניסה והיציאה.
    כמובן שיש לחלק אך אודה לרב אם יכתוב מקור לחילוק, כי חברי מתווכחים איתי.

    חג שמח

  2. אתה מדבר על אנשים שמשתמשים בפתח אבל אינם בעלים עליו, כאן הפתח כלל לא שלך ולא משמש אותך, מבחינתך יש כאן קיר.

  3. כתוב שם שבעל הבית עצמו חייב בעד התשמיש של בני ביתו,
    אלא שיש מקום לחלק בין תשמיש בני בית שהוא חלק מהדיור לתשמיש של שותף,
    אמנם בספר אגור באהלך של הרב פלדמן ראיתי שכתב שאין חילוק

  4. לא רוצה לנדנד יותר מידי
    אבל לא ברור לי שהגדרת המציאות היא שאין לבני הבנין הראשון חלק וזכות בפתח עצמו,
    אין להם חלק וזכות במה שמעבר לפתח, למקום איליו הוא מוביל
    אבל סו"ס זה פתח שלהם והוא מעבר לחלק מבני השותפות במקלט
    והואיל והחיוב הוא על בעל הבית גם בפתח שאינו עובר בו (ובהנחה שגם שותף שאינו שייך כלל לדיורים)
    לא מובן הילוק כל הצורך.

    בתודה על הטרחה שבת שלום וחג שמח