בורר במיון חלות בשבת

שאלה:

שלום כבודו, בשבת, כשיש לי מס' חלות בשקית ולפני כל סעודה אני מוציאה 2 חלות ומכסה אותן על ידי בד, אין דין בורר כאשר אני ממיינת בתוך השקית על מנת להוציא 2 חלות שלמות עבור סעודה מסוימת? (לאחר סעודה מסוימת נותרות לי חלות לא שלמות לאחר אכילה מהן, אני מחזירה אותן לאותה שקית בסיום הסעודה ובעת כל סעודה אני מוציאה 2 חלות שלמות ולכן ממיינת ובנוסף אוכלת באמצע הסעודה מעט מן החלות הלא שלמות שכבר אכלתי מהן בסעודה קודמת והרי הכל באותה שקית). תודה רבה וחג מואר.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהשלמות ניכרות מאוד ואין כאן תערובת, אבל אם הן לא ניכרות ויש כאן תערובת, תקפידי להוציא אוכל מפסולת, כלומר את השלמות מהחצויות ולא להיפך, ולעשות זאת בסמוך לסעודה [במידה ומשתמשים באותה סעודה גם בחצויות בכל מקרה אין חשש בורר, כי הכל נחשב "אוכל"].

הצעה פרקטית… אם את אוכלת לבד, לא נוח לאכול חלות גדולות, זה מתייבש ופחות טעים ונשאר הרבה מידי, תיקני לך לחמניות, זה בסדר גמור מצד לחם משנה, בכל סעודה תאכלי לחמניה שלמה…

חג שמח.