ירושה באשה שנשאית לגוי

שאלה:

ב"ה מדובר על משפחה בעלת 5 נפשות,אבא יהודי,אימא יהודיה ושלושה ילדים בן אחד ו שתי אחיות . נפטר האבא הילדים חלקו הנכסים בהשכמה בלי צוואה. אחת האחות נשאה לאינו יהודי קיבלה דירה שהיו מתגוררים בם. שאלה :הדיר שיך לאחות? הבעל יש לא חלק בירושה? אחרי כמה שנים מת האחות ו השאירה 2 ילדים בן בן שלוש ובת חמש. שאלה :כעת למי שייך הדירה? בגלל שהילדים היו קטנים האבא אינו יהודי המשיך להשכיר הדירה ו כאשר היו גדולים חזרו לגור האבא ו שני ילדים לאותו בית. הבת בגיל 25 נסעה למקום אחר ו הם המשיכו לגור בדירה . כמה שנים אחרי האח הזה נפטר . כעת למי שייך הדירה . במשך השנים עברו בערך שבעה עשר שנה הבת מידי פעם דיברה אם האבא ,ליפני כמה שנים היה ניתוק של כמה שנים .לאחרונה דיברנו אתו והוא אומר שמכר את הדירה שעשו לו משפט ו השופט קבע שהדירה שלו.. יש בחוץ לארץ אפשרות שאם לא יודעים מי זה הבעל הבית יכולים להביא חשבונות של הבית ששילמו במשך מספר שנים ו לקבל את הדירה {usurcapion} החוקים שמה יכולים להיות לא לפי ההלכה .אנחנו אנשים חרדים מה ניתן לעשות בעד הבת. רבה. ‫

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הדירה שייכת לבת. ולא של הבעל/האבא הגוי. הבעל הגוי לא יורש את אשתו.

אני מניח שהאבא לא יגיע לבית דין, ואם אכן לא יגיע לבית דין, מותר לכם לתבוע את זכויותיה של הבת בבית משפט.

בהצלחה.