לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צבע בשיער (חציצה וצניעות)

שאלה:

שלום הרב,

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לצביעת השיער עבור אישה נשואה.
1) האם יש בעיה בצביעה חלקית (לא מהשורש אלה בצורה אומברה/בליאז') בצבעים עזים (ורוד/כחול/טורקיז וכו') מבחינת צניעות או חציצה בטבילה (האם חייב לחדש צבע כל פעם לפני טבילה למרות שהצבע לא מהשורש?).
2) אם בשתי אצבעות שער שאני משאירה בחוץ נראה קצת צבע האם זה לא צנוע?
3) יש לי אזור קטן עם הרבה שיער לבן ואותו ברצוני לצבוע בצבע הטבעי שלי מהשורש. מה דיני חציצה לטבילה בנוגע לשער צבוע מהשורש?

מתודה מראש,

תשובה:

שלום וברכה

ברור מאליו שצביעת שיער בצבעים הנ"ל היא חוסר צניעות לחלוטין, זה מושך את העין ומבטא עזות, ההיפך המוחלטת מתכונותיה של בת ישראל כשרה.

כאשר אין הקפדה לצבוע את השיער באופן מלא יש להקל שאינו חוצץ.

מה שצובעים מהשורש חייבים לחדש לפני הטבילה.