מצאתי ארגז של כלים

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול מצאתי קופסאות ליד המקווה של הכלים של סירים צלחות ועוד. תליתי מודעות של השבת אבידה הרבה זמן ועדיין לא נמצא המאבד. השאלה היא האם מותר לי להשתמש בכלים וכמה זמן אני חייב עדיין לפרסם. בבקשה אם אפשר מקורות לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקופסא הייתה מונחת במקום ונשכחה על ידי הבעלים, הרי המקום נחשב לסימן, ועליך להכריז – לתלות מודעות באזור המציאה, כשבועיים ימים. ומעיקר הדין קופסא שהונחה במקום שמשתמר קצת, אסור לקחתה, שמא יבואו הבעלים לקחתה, ואם לקח לא יחזיר למקום, אלא יכריז.

אם הקופסא נמצאה דרך נפילה (מסתבר שקופסא לא נופלת) ואין סימן על גבי הכלים או הקופסא, הרי הקופסא שייכת למוצאה, ואין צורך בהכרזה כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף ט ואילך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אין סימן של מקום או סימן על גבי הארגז, מותר להשתמש מיד. אם יש סימן, והכרזת ולא אותרו הבעלים, אתה יכול לרשום את מחיר שווים של הכלים, ולרשום במקום שמור, ואז תוכל להשתמש בכלים.