לוגו ופירסומת על ברכון

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול אודות מה שמקובל בשמחות וכד' שעושים ברכון עם לוגו של החתן והכלה. וכגון זה גם נפוץ לוגו של חברת נופש וכד' כולל הסלוגן שלהם וכד' ולכאור' האם זה לא בעיה של שימוש בזוי לעשות על ברכון כעין פרסומת?

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שזה שימוש בזוי, סך הכל נוהגים כבוד בברכון, מה זה שונה בעצם מכל הנצחה של נדיב על בית הכנסת או על ספר התורה… הוא תורם ספר תורה וגם מתכבד מאוד בזה ששמו מונצח עליו… כמובן יש לעשות בדרך כבוד ולא לפרסם דברי תורה באופן שהם סתם מתגוללים ברחובות על עלוני פירסום וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאור' יש מקום גדול לחלק
    בפרוכת וכד' המטרה היא התרומה. ורק יש מטרה של לעילוי נשמת והסבר למה תרמו.
    אבל כאן מחלקים את הרכון בתור מזכרת שעיקר המטרה שיזכרו מי החברה. וכן מוסיפים משפט פרסום שאינו רק הסבר מי הנציח. אלא תוספת של פרסום.

    לדוגמא מה הדין לחלק ברכון שיהיה כתוב עליו: למכירה רכב מודל 2009…..