הכנת חביתיות ביום טוב

שאלה:

האם מותר לטגן חביתיות ביום טוב לפי האשכנזים? כלומר האם זה נחשב למאכל שיפוג טעמו אם לא נאכל מייד? וכן, האם מותר להכין את המילוי ? למשל מילוי גבינה עם סוכר וסוכר וניל.

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט מותר להכין חביתיות ביום טוב [בכפוף לכל כללי הדלקת האש ביום טוב], כל תבשיל מכל סוג שהוא נחשב פג טעמו, אוכל טרי זה תמיד משובח יותר. כל הדיון הוא רק לגבי שחיקת תבלין וכדומה.