לתרומות לחץ כאן

הכנת חביתיות ביום טוב

שאלה:

האם מותר לטגן חביתיות ביום טוב לפי האשכנזים? כלומר האם זה נחשב למאכל שיפוג טעמו אם לא נאכל מייד? וכן, האם מותר להכין את המילוי ? למשל מילוי גבינה עם סוכר וסוכר וניל.

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט מותר להכין חביתיות ביום טוב [בכפוף לכל כללי הדלקת האש ביום טוב], כל תבשיל מכל סוג שהוא נחשב פג טעמו, אוכל טרי זה תמיד משובח יותר. כל הדיון הוא רק לגבי שחיקת תבלין וכדומה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל