קשה לי לחיות בחברה חילונית!

שאלה:

שלום רב אני מוצא את עצמי בתחושה של חוסר שביעות רצון ולפעמים אכזבה . חי בחברה חילונית רוב שעות היום וגם במשפחה קיים המצב הזה, ובשביל לשמור על המצוות וההלכה (דבר שבעיניהם נראה פעמים רבות תמוהה) מנסה להתרחק ולא מצליח נפילות בלי סוף . ומרגיש שאיני מסוגל יותר ללכת בין הטיפות . אני בסערת רגשות שאיני יודע איך להמשיך , רוצה פשוט לברוח מהעולם הזה שבעל כורחי נשאב אליו (עבודה, משפחה). לצד זה יש גם את הכמיהה האישית שלי לעסוק בתורה ואין לי די פנאי להשביע עצמי מכך . קביעת עיתים לתורה זה טוב אבל אין הקומץ משביע וכו' . לסיכום מה עלי לעשות טרם אפול חלילה בחלישות הדעת קיצונית?? !!

תשובה:

שלום ידידי,

אדם צריך חברה תומכת נקודה! אינני יכול לייעץ לך מה לעשות כיון שאינני מכיר אותך, אינני יודע אפילו בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי והאישי… אבל תפנה לאנשים בתוך הקהילה, אולי אברכים מאירגון לב לאחים האזיורי, ותתיעץ איתם, יש מסגרות מכל מיני סוגים, שכונתיים ואחרים, שם תפגוש אנשים בסגנון שלך ובכיוון שלך שיכוונו אותך מה לעשות וכיצד למצוא סביבה מתאימה ותומכת.

בהצלחה רבה והעיקר תמיד לשמוח ולא להתייאש, כל קשי מחשל אותך ומקדם אותך.

כל התגברות אהובה על בורא עולם!