מצות עונה בשבת בשלושת ימי הגבלה

שאלה:

כבוד הרבנים אנחנו נוהגים לשמש בלילי שבתות בעיקר האם השנה היות ויוצא החג במוצ"ש ושבת היא חלק משלושה ימי הגבלה האם אנחנו צריכים להימנע

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור לקיים תשמיש בשלושת ימי הגבלה, אמת שהיו אנשי מעשה שנהגו להמנע וכך מובא במקור חיים לבעל החוות יאיר, אבל בהלכה לא קיים כזה דין, לכן נראה שבליל שבת יש להקל, ובודאי לאותם שנוהגים לקיים תשמיש רק בליל שבת שממילא הוא חיוב עונה גמור ואסור לגרוע.

חודש טוב.