הדלקת נר הבדלה בליל שבועות שחל במוצ"ש

שאלה:

שלום השנה כשחל ליל שבועות במוצ"ש איך עושים הבדלה על הנר? האם מדליקים נר במיוחד להבדלה? ובאם מותר, האם מותר לטלטלו? כלומר להזיז אותו בגמר השימוש למקום אחר (עד שייכבה). וכן, לגבי הדלקת נרות של ליל שבועות, מהיכן יש לקחת את האש? אפשר מנר נשמה שהדולק לע"נ, או עדיף להדליק נר נשמה מיוחד לצורך הבערה ממנו? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. בענין הברכה על הנר נחלקו הדעות, רבים מברכים פשוט על נרות החג, ואין צורך להביא לשולחן אלא מתקרבים לנר, ויש שנוהגים להדליק אש מאש, ויש שהחמירו שלא להצמיד בין שתי נרות משום חשש כיבוי, ולדעתם אין לעשות אבוקה. אני בביתי מברך על נרות החג.

2. מותר לטלטל נר בחג.

3. אין לקחת מנר נשמה, יש להדליק נר נוסף או לקח אש מהגז אם הוא דולק.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות: דעת הגרי”ש אלישיב והגרש”ז אויערבך שלא לקרב את הנרות, משום שיש חשש שכאשר מפרידים ביניהם זה נראה כיבוי, וכפי שאסרו להוציא כפיס עץ ממדורה. אולם בס’ ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב כן עשה זאת. כמו כן הובא שם שהצמיד גפרור, אולם אחרים חששו בזה בכלל שלא להדליק נר לצורך הבדלה, משום שזה נקרא נר של בטלה שאסור להדליק בחג, שהרי יש או חשמל והנר נדלק רק לשם מצוה. לכן כל אחד יעשה בזה כמנהגו ויש לסמוך על כל אחד מהמנהגים.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לא הבנתי מדוע לא מעבירים אש לנרות החג מנר נשמה ?
    הריי תמיד מדליקים נר נשמה גדול שיבער עד ליל החג כדי להדליק ממנו נרות יום טוב ?