שני זנים של אותו פרי – הפרשת תרומות ומעשרות מאחד על השני

שאלה:

יש לי בגינה שני עצי לימונים, אחד מעולה למיץ ואחד מעולה ללימון כבוש ואני רואה אותם כשני מינים נפרדים, השאלה היא האם בזמן שאני מעשר את שניהם באותו זמן צריך לקחת חתיכה מכל סוג או שמספיק רק מאחד?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא ששני זנים של אותו פרי, כמו ענבים ירוקים ואדומים, או שזיף ירוק ואדום, נחשבים לענין זה כמין אחד וניתן להפריש מאחד על השני, ראה רמב"ם תרומות פרק ה הלכה ג. כך שודאי שלימונים אלו נחשבים מין אחד. הבעיה בלימונים באופן ספציפי, שיש אפילו על אותו עץ פירות שחנטו בשנים שונות, ואחד חייב מעשר שני והשני חייב מעשר עני, לכן יש לשים לב היטב שמפרישים מאותו סוג חיוב!

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה ועל החידוד בנושא סוגי מעשרות, ואם כבר פתחנו את העניין אז עוד שאלה בנושא: אפרסק ונקטרינה נחשבים שני זנים של אותו פרי או מינים נפרדים?