יום טוב שני לחומרא

שאלה:

בסד שלום הרב! אני נוהג בחול לחומרא לעניין יום טוב שני. רציתי לשאול איזה דברים עלי להקפיד ולעשות לדוגמא: הנחת תפילין בלי ברכה אלא כמלבוש בבית ביום השני ולאחר מכן ללכת לבית הכנסת. מה בנוגע להבדלה כיצד אני עושה? ומה לגבי היום השני? אשמח לדעת לפרטי פרטים אלו דברים אני צריך לעשות על מנת שלא תצא תקלה לידי. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

יש להניח תפיחין בלי ברכה ולעשות תנאי שאם חייב  יהיה למצוה ואם פטור לא, הבדלה במוצאי יום טוב ראשון ושני וקידוש בליל יום טוב שני יש לשמוע מאדם אחר.

בהצלחה

מקורות:

פסקי תשובות סי' תצו אות ג.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. בס"ד

    שאלה נוספת לגבי הנחת התפילין.
    כיצד עלי לנהוג בדיוק?
    בבית להניח תפילין לומר ברכות השחר וברכות התורה ואז ללכת לבית הכנסת ללא התפילין? או שעלי לעשות את כל התפילה בבית ולבוא לתפילת שחרית (של יום טוב שני) רק כדי לשמוע? אשמח אם הרב יכול לפרט לי בעניין שלא תצא תקלה על ידי ח"ו