הדיר עצמו מאזינו האם יכול להתיר הנדר

שאלה:

כבוד חכמי האתר שליט"א הי"ו נשאלתי ע"י תלמיד ממדינת איטליה אשר בס"ד מתקרב להשם ולתורתו.. אך דא עקא בהיות והמון מכשולים וניסיונות עומדים בדרכו ואחד מהם הוא הליכה לבית הימורים (קאזינו) כמובן שהוא לא דורך שם בדרך קבע אלא לעיתים.. בין כה וכה הנ"ל נדר לא מזמן לבל ידרוך ויהמר במקומות אלו… אתמול פנב אלי הנ"ל וביקש שאתיר את נדרו זאת בהיות ובעוד שבוע הוא מזדמן למקום שלדעתו לא יוכל לעמוד כלל בנדרו… ולכן מבקש התרה.. הקאזינו הוא בבעלות של גויים אך לעיתים יושבים ומשחקים על כסף ביניהם משחק הנקרא פוקר. ואז המרוויח יקח את רווחיו מאחיו היהודים יהשאלה היא האם בכגון דא נאמר שאין להתיר נדר זה לעולם זאת בהיות ונודר לחזק דבר שנאסר עליו… ואין אפשרות להתיר דבר כזה…. או דנימא..דבכגון דא שרי להתיר כי אינו אסור עד כדי

תשובה:

שלום וברכה,

משחקי הימורים הינם ממכרים, ולכן יש להימנע מהם לחלוטין.  אמנם אם יש לאותו תלמיד עבודה שמתפרנס ממנה, וכן כשהמשחקים מול גויים, אין איסור בזה. ולכן מצד ההלכה לא נחשב נדר לדבר איסור שאין מתירים לו את נדרו. אך ודאי שראוי לכדאי שיעמוד בנדרו – אם אין חשש שיעבור על הנדר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שע סעיף ג.