אני תומך בלומד תורה ולא ערכנו חוזה

שאלה:

שלום לכבוד הרב: שאלה בנושא. יש לי הו"ק חודשית – כבר תקופה ארוכה – עבור (חלק) שכר לימוד של אחייני, בחור שלומד בישיבה גדולה. לא עשיתי איתו התנאי הנ"ל. הוא רק יודע שאני תומך בו עי"כ. האם זה גם נחשב שאני שותף איתו? או שאצטרך להתנות איתו בצורה ברורה "הסכם ישכר וזבולון"? תודה מראש על המענה!

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה תומך באחיין שלך – בשכר לימוד, ממילא יש לך שכר וחלק בתורה שהוא לומד. אתה שותף איתו גם כאשר לא ערכתם חוזה. הנתינה וההחזקה היא השותפות.

בהצלחה, ותזכה להרבות תורה וחסד.