תיקון טעות בברכה כשבלאו הכי יוצא ידי חובה בדיעבד

שאלה:

אם ברכתי בטעות 'שהכל' על מיני מזונות, ולפני שהכנסתי את המאכל לפה נזכרתי, האם יש לתקן מיד תוך כדי דיבור ולומר 'בורא מיני מזונות'. או שכיון שיצאתי ידי חובה באמירת 'שהכל נהיה בדברו', התיקון מהוה הפסק. [הצד שאין זה הפסק, מאחר ו'תוך כדי דיבור כדיבור דמי']. [וכנ"ל כשברכתי בטעות 'בורא פרי האדמה' על פרי העץ, האם התיקון יהיה הפסק, או שהתיקון יהיה תיקון]. אשמח לקבל מקור לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

ראה ס' פסקי תשובות סי' רו הערה 3 בשם ס' ברכת הבית, שלכתחילה יש לתקן תוך כדי דיבור, ורק אם לא תיקן יצא ידי חובתו במקרים אלו.

ערב טוב.