שימוש במייל שנשלח בשבת

שאלה:

בקבוצת וואטסאפ של הרבה אנשים. נשלח בשבת קובץ סיכום של קורס כלשהו בלימודים על ידי יהודי חילוני. האם מותר לעשות שימוש בקובץ זה? או שצריך לבקש ממנו שישלח שוב? והאם מותר לא לבקש מהמקור ישירות אלא מאחד מחברי הקבוצה שישלח לי שוב ביום חול? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בכל מעשה שבת הכלל שמותר לאחרים להשתמש במוצאי שבת, וכשזה יהודי חילוני יש להמתין בכדי שיעשו, כלומר הזמן שלוקח לשלוח במוצאי שבת, במקרה של משלוח מייל מדובר בדקות ספורות… כך שמותר להשתמש, עם כל הצער על כך שיהודים עדיין רחוקים כל כך…

שבוע טוב.