מאכל חזקת בשרי עם חלב

שאלה:

שאלה: לאחר השגיאות בשאלה הקודמת מציג אותה בשנית בסד שלום לכבוד הרב האם אפשר לאכול מאכל של חזקת בשר עם מאכל של חלב <?

תשובה:

שלום וברכה

ברור מאליו שאסור לאכול מאכל שהוא בחזקת בשרי יחד עם חלב, אבל לא צריך להמתין 6 שעות אלא ממאכל בשרי ממש, שהתבשל עם בשר וכדומה. השאלה השניה מחקתי כי היא כבר נענתה קודם.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה, לא "ברור מאליו" כי בדרך כלל "בחזקת בשרי" היינו פרווה (כמו פלאפל) שטוגן בשמן שלעיתים מטגנים בו גם בשר, ואם השמן נקי, הרי לבני ספרד הפוסקים כמרן השו"ע, שבשר פוגם את השמן, הרי זה נותן טעם לפגם ומותר אפילו לאכלו עם חלב.

    ואמנם אמר לי אחד מגדולי המו"צים ש"זה ביני לבינך, אבל לא הייתי מעיז לפסוק כך לרבים"… לכן רק הערתי על הניסוח "ברור מאליו". אולי יש להדגיש שבדרך כלל בחזקת בשרי זהו בעיה (כגון שאף אחד אינו בודק אם השמן נקי ואין בו פתיתי בשר). וכמו כן שיש אחרונים הטוענים שרק שמן זית פוגם (אבל בני ספרד פוסקים בכל מקרה כמרן).