ילד ששיחק בכדור ושבר זכוכית

שאלה:

ילד שיחק בכדור בחצר ושבר זכוכית של הלובי האם ההורים אמורים לשלם על הזכוכית ? או אם זה ילד שהגיע להתארח ושבר זכוכית על ידי כדור האם צריך לשלם ומי תודה

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק פטור על הנזק.

קטן שקיבל כדור מההורים, או שהכדור באחריות ההורים, והקטן הזיק עם הכדור, דעת הגאון רבי זלמן נחמיה גולדברג שליט"א שחייב הורים לשלם על נזקי הכדור, כדין אבנו סכינו ומשאו שהניחן בראש גגו ונפלו ברוח מצוייה שחייב לשלם, מדין אש. כמו כן חייבים ההורים לשלם על נזקי הכדור מדין אש.

ולכן לא משנה אם הילד שהזיק הוא אורח או הבן של אחד השכנים, אם מסרו כדור לקטן, חייבים בעלי הכדור לשלם על נזקיו – מדין אש.

בהצלחה.

מקורות:

קטן ראה שו"ע חו"מ סימן שמט סעיף ג. ובפתחי תשובה שם ס"ק ב.

חיוב ההורים על נזקי הכדור – תחומין כרך יח עמוד 48. וראה עוד בחשוקי חמד להגאון הרב יצחק זילברשטיין עמ"ס מגילה דף טז ע"א.