הרחקות בשבעה נקיים – לבעל קשה עם זה

שאלה:

שלום, אקדים שביני ובין בעלי יש פער השקפתי ודתי. בעוד שאני שומרת על קלה כבחמורה, בעלי יותר מחפף. רציתי לשאול בנוגע טהרה בענין ההרחקות? . במידה ובעלי לא מוכן לשמור את ההרחקות (חיבוק ונישוק) בתקופה שקשה לו לפעמים…איך עליי לנהוג…מהו עיקר ההלכה? ומה חובה ממש לשמור ומה אפשר להקל..אציין שאני כחודש וחצי אחרי לידה ופסק הדם..

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ורוב נחת!

ודאי אין להקל בשום אופן בדיני ההרחקות, וחיבוק ונישוק הן ההרחקות החמורות ביותר, ולחלק מהראשונים זה אף איסור דאורייתא ולא רק הרחקה דרבנן! ובכל מקרה אני משוכנע שעיקר הקושי הוא עכשיו שאת אחרי לידה והרבה זמן שאת בתוך זה, בחודש רגיל אני מניח שזה הולך יותר טוב. חלילה אל תתני לפרוץ את הגדרים של ההלכה, תמשיכי לעמוד על כך, לא רק בגלל שבאמת אסור לנו לוותר על דברי חז"ל שזה דבר נכון בכל מקרה, אלא גם בגלל שהמידרון חלקלק, חייבים שהמצב בבית יהיה ברור ומוחלט, שומרים טהרה ללא הסתייגויות, אחרת אי אפשר לדעת. בפרט שעליך לדעת שי טעות לחשוב שיהיה יותר קל אם נוותר על הרחקות, ההיפך הוא הנכון! ההרחקות נועדו להקל! ברגע שלא נוהגים בהרחקות היצר הרבה יותר גדול והקושי והכאב לב הרבה יותר משמעותיים, וזה יביא לקונפליקטים הרבה יותר גדולים.

איזרו סבלנות, ובעזרת ה' אתם כבר בסוף.

שבוע טוב ובהצלחה.