הפסדתי מקום עבודה כי הייתי טוב מדי בשביל חברי

שאלה:

שלום רב. בראשית דבריי ארצה לציין שהנושא הוא מורכב וארוך לכן אני מודה לכם על הזמן שלכם . אני עבדתי בחברת ביטוח במשך שלוש שנים בתפקיד מסוים .בשנה השלישית שלי החברה התמזגה עם עוד חברה .לפני המיזוג נאמר לנו שהכל ישאר כפי שהוא . בפועל לאחר המיזוג שינו לי את התפקיד בגלל שהבחור שעבד איתי באותו התפקיד אמר למנהלת החדשה שהוא יסתדר לבד וזה גרם לכך שהוציאו אותי מהתפקיד יש לציין שאותו בחור עבד בתפקיד אחר לפני המיזוג. לאחר שפניתי אליה מספר פעמים היא סירבה לתת לי תשובה חד משמעית בנושא. כל פעם סיבה אחרת . אני אוכל את עצמי מכעס מכיון שבחודש הראשון הייתה לי הזדמנות לחזור לתפקיד שלי אבל בגלל שאני טוב לב חשבתי על הבחור זה שתקע לי סכין בגב .גם בחודש הראשון שינו לנו את מקום העבודה מספר פעמים הכוונה בשינוי היא שהעבירו את הצוות שלי מסניף לסניף 4 פעמים ולא ידעתי מה קורה בסניף הראשי פנו אליי בבקשה לחזור כי יש בעיות שם ולא ידעתי מה קורה שם וחששתי מבעיות שיכולות לצוץ ואני לא אוכל לתת להן מענה בטח אם המנהלת החדשה לא יודעת את העבודה.ואני מרוב שאני תמים וישר אמרתי את האמת ובמקום לקחת את התפקיד שלי חזרה אמרתי שהבחור השני יותר טוב ממני מה שלא נכון .מה שעוד הוא שהמנהלת החדשה אמרה לי יותר מפעם אחת שהיא תביא את הבחור שתקע לי סכין בגב והוא ילמד אותי את העבודה ואני לתומי חשבתי שזה אכן מה שיקרה וזה לא קרה בפועל .כשניגשתי לברר מה קורה ולמה משאירים אותי בתפקיד החדש המנהלת החדשה אמרה לי שזה לא משהו אישי נגד וכך זה יצא ואני לא צריכה שני עובדים באותו תפקיד . אני לצערי התפטרתי מהחברה בעקבות זה ובמשך שמונה חודשים חיפשתי עבודה . היום אני נאלץ להתחיל ולעבוד בעבודה עם שכר נמוך יותר . הבעיה איתי שתמיד זה היה כך תמיד חשבתי על אחרים במקום על עצמי . הראי העולם אכזר וכל אחד חושב על עצמו אז למה אני לא כזה ? למה יש לי לב טוב מדי ?

תשובה:

שלום רב,

ראה ידידי, אדם צריך להרגיש שחברו אינו לוקח לו את העובדה או את פרנסתו. נכון, כאשר נתקלים בתופעה כזו התחושה שלך היא שבגלל שהיית סבלני ונחמד אליו, הפסדת. אבל לפעמים אתה לא רואה את המבט הכולל, יתכן מאד שגם אילו היית משמיץ את חברך, לא היית משיג את מבוקשך, אז עכשיו נכון שהתחושה היא של הפסד. אבל זה אנו לא יודעים בדיוק אם אכן היה הפסד או לא, מה שאנו יודעים בודאות שאתה יכול להרגיש היטב שנהגת כראוי, כמו שמתבקש מאדם ירא שמים שלא רוצה לפגוע בזולתו, גם במחיר בפרנסתו. התחושה הזו תלווה אותך כל הזמן, שמצפונך נקי נהגת כראוי, הרבה אחרי שכבר תשכח את עניין מקום העבודה. נכון, הרבה יותר קל לכתוב את זה מאשר להרגיש ולהפנים את זה. אבל כאשר בראשך אתה יודע שזה המחשבה שצריכה להיות אצלך זה כבר קל לך יותר עם העניין.

הרבה הצלחה!