אין לי מקום לעשות סוכה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים השנה לא קיימתי מצוות סוכה כי אין לי איפה לשים את הסוכה מה שכן ממול הבניין של כניסה א(אני כניסה ב)יש עץ גדול שאם אני עוקר אותו אני אוכל לקיים בשטח שלו מצוות סוכה ורציתי לכרות אותו אלא שאמא שלי עצרה אותי מלעשות את זה האם יהיה לי מותר לכרות את העץ או לא?

תשובה:

לכרות את העץ זה בעיה גדולה, הוא מן הסתם אינו שלך אלא ציבורי וזה גזל של ממש, במיוחד שאמא לא מרשה, אבל אין כל היתר להבטל ממצות סוכה, עליך למצוא מקום להיות בו בסוכות, אין אפשרות להפטר מהמצוה סתם כך כי אין מקום בחצר… אינני יודע מה לייעץ לך כיון שאינני מכיר את המקום, אבל אני בטוח שאם תפנה לרב בית הכנסת המקומי הוא יסייע לך בעצה נכונה.

בהצלחה.