הרטבת מגבת כלים בשבת

שאלה:

שלום האם מותא בשבת לשים כלים שטופים ליבוש במתקן שמונח ע"ג מגבת מיוחדת (משטח יבוש) נקיה והמים הנקיים מטפטפים על המגבת?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שכאשר יש מים מרובים אסור להניח בגד שמקפידים לסוחטו כשהוא מתמלא מים, מגבת זו לכאורה מקפידים עליה, אבל אני מניח שמדובר במים מועטים רק טיפות שנותרות ולא שייך כאן חשש זה. לגבי חשש ליבון, הכלל הוא ששריית בגד במים אסורה בשבת, אבל אם זה בדרך ליכלוך מותר, נראה שכאשר אתה לוקח מגבת נקייה ומניח תחת הכלים זה דרך ליכלוך ויש להקל, מגבת שאינה נקייה אסור לקחת. ראה רמ"א סי' שב סעי' י.