קניית חנות שחייבים לפותחה בשבת

שאלה:

שלום הרב , יש חנות שהיא למכירה עכשיו היא נמצאת בקניון בצרפת שיש הרבה חנויות. עכשיו יש משהו שרוצה לקנות את החנות הזו בשבילן הבעיה שחייבים לפתוח בשבת זה התנאים בקניונים. איך הוא יכול לעשות על פי ההלכה כדי שזה יהיה מותר ? תודה רבה אם אפשר על הפרטים כי זה ממש הלכה למעשה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני בדיעבד יש אפשרות מסוימת של שותפות עם גוי כאשר בשבת החנות לגמרי של הגוי וכל הרווחים שלו והוא רק משלם שכירות, ראה בענין זה כאן, אבל זה ודאי לא לכתחילה, ודאי חובה לחפש חנות במקום אחר ולא להכנס בדוחק הזה…