השתתפות בחופה בשנת אבל

שאלה:

לרב שלום וברכה,, אני בשנת אבל על אבי ז"ל. האם מותר לי: 1. להשתתף בחופה של בן דוד שמחתן את בנו – רק בחופה עצמה? 2. להשתתף בחופה של השכנים שמחתנים את הבן?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר בחופה עצמה אין מוזיקה [מצוי בדרך כלל אצל אשכנזים שעושים את החופה בחוץ] מותר להכנס לאחר השלושים ימי האבל הראשונים, ולצאת מיד אחרי החופה. אמנם יש שהחמירו בזה, לכן אם לא מדובר במשפחה קרובה אין טעם להקל.

מקורות:

שו"ע ורמ"א סי' שצא סעי' ג.