העמדת בהמה בחצר בשבת שתטיל גללים וידשנו את הקרקע

שאלה:

שלום, האם מותר לתת לבהמה לחרוש את השדה או לעשות דישת המוץ כאשר מניח אותה שם מערב שבת, והיא מעצמה עושה? ומה הדין לשים נניח פרות או כבשים בשדה ספפציפי בכדי שיעשו את גלליהם ובכך ידשנו את האדמה? שכל זה בעצם רק מניח את הבהמה בערב שבת במקום שהיא בעצמה תניב לו עבודה בעצם המצאותה שם. האם מותר? אשמח אם הרב יצרך לזה מקור בשו"ע

תשובה:

שלום וברכה

מותר להעמיד בהמה שתטיל שם גללים להנאתה גם אם זה עוזר לקרקע, וכן לענין הדישה.

מקורות:

ראה גמרא בשבת קכב א שמותר להעמיד בהמה שתאכל עשבים להנאתה, וראה אבן העוזר סי' שכח שהיתר זה נאמר גם כשכוונתו ליפוי הקרקע.