דם לאחר תשמיש

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א, בשלושה חודשים האחרונים יש אצלנו תופעה שאיננו יודעים כיצד לנהוג. כשבוע וחצי לאחר ליל הטבילה, לאחר קיום יחסי האישות, אנו שמים לב שיש דם על המגבת ועל האיבר של הגבר (האישה איננה מרגישה כלום, רק לאחר יחסי האישות אנו שמים לב) הבעיה היא שהאישה מקבלת מחזור רק כשבוע לאחר מכן. יצויין שאנחנו נשואים כמה שנים כבר, ורק לאחרונה זה התחיל לקרות. עוד יצויין שלפני כשנה אישתי עברה לידה מאוד קשה. מצד אחד, זה נשמע כמו סוג של פצע כי לאחר מכן חולף שבוע עד שהאישה מקבלת מחזור, אך מצד שני זה לא מדמם בשבוע וחצי הראשונים לאחר הטבילה. האם זה תופעה שכיחה? מה עלינו לעשות? האם לדעתכם עלינו לפנות לרופא? ומבחינה הלכתית. האם אנחנו צריכים לפרוש שבוע וחצי לאחר הטבילה?

תשובה:

שלום וברכה

דבר ראשון יש ללכת לאחות טהרה ולבדוק אם יש פצע, זה יקדם אתכם לגמרי ויפתור את השאלה. יש הגיון מסויים שזה פצע, יתכן שהמקום רגיש, וריבוי התשמיש גורם לאט לאט לפציעתו בכל חודש, אבל לעולם לא נוכל לתלות בפצע בלי למצוא אותו! במידה ואין פצע יש לבדוק הורמונים, יתכן שאכן ההתפרקות של הרירית נעשית בשלבים בגלל אי סדרים במחזור, ויש מיעוט דם כבר שבוע וחצי אחרי הטבילה, אלא שאתם לא שמים לב אליו כיון שהוא מועט ואינו יוצא כל כך [הבגד מן הסתם כהה], במידה ויש אי סדר במחזור [וזה מצוי בגיל של אשתך, ניתן לטפל בזה תרופתית בצורה מאוד פשוטה. ממילא הסדר: ראשית אחות טהרה, שנית, במידה ואין פצע – רופאת נשים.

שבת שלום.