טבילה מוקדמת מחמת בושה

שאלה:

שלום וברכה, חמותי מגיעה אלינו בדיוק לשבת ומכיון שנשארת גם ללינה היא מגיעה מוקדם. האם יש אפשרות לטבול ביום חמישי ולגלות זאת לבעל רק ביום שישי לאחר השקיעה?

תשובה:

שלום וברכה

זה כמובן לא אפשרי, הטבילה קודם זמנה אסורה מחשש שמא תסתור אותה בראיית דם ולדעת הראב"ד גם בדיעבד אינה מועילה, מה שדיברו הפוסקים לגבי טבילה בלי לספר או בלי להגיע הביתה יותר מדוייק, הוא לגבי אשה שגרה במקום שיש פחד להסתובב בחוץ בלילה והיא טובלת ביום השמיני קודם השקיעה, שוב – השמיני ולא השביעי. מה שצריך לעשות זה למצוא תירוץ טוב לצאת מהבית, זה יכול להיות גם שקר לצורך הענין, נניח ביקור חברה שלא מרגישה טוב וכדומה.