האם מותר להשתמש ביוטיוב – דרך הקישור "הכשר"?

שאלה:

בע”ה שלום וברכה לצוות ההוראה “דין” היקר , ברצוני לקבל מענה תורני-הלכתי מפורט עם מקורות לגבי השאלה הבאה : ישנו איזשהו קישור ששייך לאתר "יוטיוב" שמאפשר להתמקד רק על סרטונים מסוימים שאתה מחפש : www.youtube.com/results?search_query=(הסרטון+שאני+מחפש) באופן החיפוש הזה אני מצליח לעקוף בכל פעם את כל מכשולי הפריצות שמעלים בדף הבית של יוטיוב ולחפש ולראות באופן ישיר רק את מה שאני רוצה – שזה שיעורי תורה של רבנים מובילים כמו : הרב זמיר כהן , הרבנים ישראל מאיר ודוד לאו … . שאלתי היא האם אני יכול להשתמש בקישור זה כדי לצפות בשיעורי קודש דרך יוטיוב ? תודה רבה , המשך שבוע טוב (ושבת שלום) , עומר שמח ומחכה לתשובתכם .

תשובה:

שלום וברכה

עצם ההחזקה בבית של אינטרנט שאינו מסונן כהלכה היא בעייתית. הנסיון נמצא אצלך כל הזמן, ואמרו חכמים "אל תאמין בעצמך עד יום מותך"! לכן מחזיקים בבית רק אינטרנט המסונן כהלכה, ומוותרים על היוטיוב.

חכמים במסכת בבא בתרא אמרו, מהו "ועוצם עיניו מראות ברעה נקרא רשע", שהוא זה שעובר על שפת הנהר בשעה שהנשים עומדות על הכביסה, שאף שהוא עוצם עיניו נקרא רשע! משום שהוא עובר שם ומביא עצמו לידי נסיון.

מוציאים את הטומאה מהבית וזוכים לכל הישועות.

שבת שלום.