פיצויים בעבודה בשחור

שאלה:

שלום וברכה. עבדתי במשך שנתיים כמלמד תינוקות, חלק מהזמן הועבדתי בשחור (ללא תלושים). פוטרתי משם. האם מבחינה הלכתית, אני זכאי לפיצויים על שנתיים מלאות של עבודה בלי קשר לעניין התלושים ?

תשובה:

שלום וברכה,

חוק הפיצויים פשט בכל המקומות, ולכן חל חובת המעביד לשלם פיצויים, מדין מנהג הפועלים. אין שום הבדל אם העובד עבד בשחור – ללא תלושים, או עם תלושים, חל על המעביד חובה לשלם פיצויים בעת פיטורי העובד. וכך נהוג בכל הבתי דין.

בהצלחה.