כלאי זרעים וכלאי אילנות

שאלה:

א.האם מותר לזרוע ביחד גרעינים של מלון עם גרעינים של תפוזים?ב.האם מותר לזרוע ביחד גרעינים של תפוחים עם גרעינים של אגסים?ג. בהתרת נדרים כיצד יש למצוא פתח של חרטה?

תשובה:

באילנות איסור כלאים הוא רק בהרכבה, אבל מותר לזרוע או לשתול אותם בסמיכות ממש, ראה רמב"ם כלאים פרק ה, מילון נראה שהוא ירק וזה כבר בעיה.

יש הרבה מאוד כללים בדיני פתח בנדרים במה ניתן לפתוח ובמה לא, ויש ללכת לרב הבקי בהל' נדרים.