חתולה שהמליטה בחצר צער בעלי חיים

שאלה:

שלום וברכה, דחוף בבקשה. חתולה שהמליטה אצל אדם בחצר, והתחילו להאכיל אותם, אולם כעת הם גורמים לו נזק ומטרד, האם יש עליו חובה כללית של לדאוג לבהמתו לפניו בעניין המזונות, ועוד האם עתה יכול להפסיק להאכיל אותם. תודה רבה

תשובה:

ברגע שהתחיל לטפל בהם ולספק להם מזון אין להם כל דרך לשרוד בטבע, ובעצם הם תלויים בו, ונראה שמצות צער בעלי חיים מחייבת אותו להמשיך ולספק להם מזון, אלא שבמקביל כיון שהם מהווים מטרד מותר לפנות לעירייה שתפנה אותם ותמית אותם ללא צער. ראה הרבה תשובות כאן באתר בענין הדעות שהמתת בעלי חיים אין בה משום צער בעלי חיים, ובפרט כאשר יש בזה צורך לאדם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    האם מותר לו פשוט להפסיק להאכיל אותם?

    גם ראיתי פעם שלפי דעת הנודע ביהודה אין צעב"ח במידה ויש צורך האדם. וכמו שרמז הרב בסוף דבריו. ולכן לכאורה לא עדיף אולי פשוט להפסיק להאכיל אותם, ואז יש סיכוי שיצאו לרחוב וישרדו מאשר לומר לעירייה שתמית אותם?
    כלומר- כנראה שהוא מעולם גם לא התכוון לזכות בהם [אך בפרט זה אינני בטוח].
    תודה רבה