ענפים של עץ שמפריעים למעבר

שאלה:

בחצר של הבניין הסמוך לביתי יש עץ שנופו נוטה לרחוב ומפריע למעבר במדרכה. העירייה לא מסכימה לקוץ את הענפים כי זה שייך לחצר של הבניין. האם מותר להלשין לעייריה ולנקץ להם שידאגו שהשכנים יעשו את המוטל עליהם ולחתוך את הענפים הסוררים.

תשובה:

שלום וברכה,

ענפים שנוטים לרשות הרבים, נחשב לנזק שבא מאיליו, ואין אפשרות לכפות על בעל האילן שיכרות את הענפים. אך מותר לעוברי אורח לחתוך את הענפים שנוטים מחצר פרטית לשטח ציבורי. משום שמהווה נזק לבני רה"ר. ולכן אין אפשרות להלשין לעירייה שתכפה עליהם לכרות את הענפים. מאחר ולפי ההלכה אין לו חיוב בכך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנה סעיף ל ולב.