שילוח הקן אחרי שזכה בביצה

שאלה:

לגבי מצות שילוח הקן: יונה הטילה ביצים בחדר מדרגות ליד הדלת של השכנים. לשכנים מאוד הפריעה ולא רצו להזדכות בביצים, אנחנו הפקרנו בדעתינו את המקום לפני הטלת הביצים. בעלי היום בשעה 3 וחצי אחה"צ פתח את הדלת והיונה עפה עם פתיחת הדלת בעלי רואה ביצה על הרצפה, הוא הסתפק האם זה היון או היונה ולקח את הביצה והכניס הביתה משום שידע שהשכנים יזרקו את הביצה לחצר (כפי שעשו במוצאי שבת כאשר היונה הטילה ביצה ראשונה). לאחר מכן בררנו שהיונה חוזרת לפני השקיעה לקן, החזרתי את הביצה לרצפה במקום שהיה קן (הקן כבר התפרק ע"י השכנים) והיונה הגיעה שוב אך לא דגרה על הביצה. רק עמדה לידה, האם אני מקיימת מצוות שילוח הקן אם הברחתי אותה ולקחתי את הביצה שוב?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה לא ניתן לקיים את המצוה משתי סיבות, ראשית בעלך כבר זכה בה ולקח אותה לעצמו, שנית, היונה לא דגרה עליה.

בעזרת ה' עוד יהיו לכם הזדמנויות.

יום נעים.