לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עלייה לקבר

שאלה:

שלום כבוד הרב, דוד שלי נפטר לפני שנתיים בחנוכה, לכן אמרו לי שלא עולים לקבר בחנוכה. האם מותר לעלות לקבר במועד אחר או שעדיף לא לעלות לקבר כי יש שם טומאה? האם אפשר להדליק נר בבית ולקרוא את שמו לפי פרק קי"ט? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אפשר לעלות במועד אחר, וראוי מאוד שתקבעו יחד לעלות לקברו מיד אחרי חנוכה לומר שם את פרקי התהילים הנצרכים בכל שנה [אפשר גם במשך השנה אבל ודאי יש לעשות לו אזכרה בכל שנה כמו לכל יהודי].