מכירת עץ פרי לגוי – חשש סכנה

שאלה:

שלום אמרו לי באתר עצה לעקירת עץ פרי למכור לגוי אמנם חשבתי שלכאור' אם הגוי ידע הסיבה אמיתית לא ירצה לקנות שלמה לו להכניס עצמו בסכנה [כמו שראיתי שהרב צ"פ פרנק כתב שע"י שימכור לגוי צדיק מצרה נחלץ ויבוא אחר תחתיו..] וא"כ מדוע זה לא מקח טעות והמכר לא יחול?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שגוי שאינו מצווה בכך זה לא סכנה בשבילו. כמו כן הגוי הרי אינו מאמין, או לפחות זה לא אומדנא בליבו ובלב כל אדם שהוא חושש מכך, ממילא אין כאן מקח טעות.