חיבוק בימי נידות כדי להרגיע בעל שעבר תאונה

שאלה:

שלום לרבנים אדם עשה תאונה וכעת הוא פגוע ראש והוא על כדורים פסכיאטרים היה מורדם ומונשם יותר בערך 5 חודשים ועדין לפעמים יש לו היתפרצות כעס וילדות הקטנות נבהלות מכך ומגע של אישתו כגון חיבוק מרגיע אותו האם בשעת מחזור יש היתר לזה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

עם כל הצער וההבנה קשה להתיר דבר כזה. חיבוק כזה במצב כזה יכול להיות שאלה של איסור דאורייתא. והנימוק של התפרצות כעס וכד', אינם סיבה להתיר איסור דאורייתא. צריך לנסות לחפש דרך אחרת להרגיע אותו כאשר האישה אינה יכולה.